
KEMER İLKÖĞRETİM OKULU’NUN ÖĞRENCİLERİ YÖRÜK TOYUNDA GÖZ DOLDURDU
Burdur’da düzenlenen Yörük Göçü etkinliğine katılan, güzel ilçemin yüreği temiz, umut dolu öğrencilerinden oluşan Kemer İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi; sahnede sergiledikleri özverili performanslarıyla, kadim kültürümüzün nağmelerini yeniden canlandırmış, “Bu kültürde biz de varız,” dercesine geçmiş ile gelecek arasında gönül köprüsü kurmuştur.
Bir zamanlar sıralarında oturup hayaller kurduğum, anılarla yüklü o mütevazı okulun evlatları, kültürel mirasımıza sahip çıkmanın ne denli kıymetli olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. Sahnede sadece bir oyun değil; sabrın, emeğin, sevdanın ve birlikteliğin destanı sergilenmiştir.
Bu anlamlı çalışmaya emek veren kıymetli öğretmenlerimize, her adımda çocuklarının arkasında duran fedakâr ailelerine, organizasyonu destekleyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve coşkulu alkışlarıyla bu güzelliğe ortak olan tüm izleyicilere, hem şahsım hem de bir zamanlar öğrencisi olmaktan onur duyduğum okulum adına en kalbi şükranlarımı sunarım.
Bu etkinlik, yalnızca bir sahne gösterisi değil; bir milletin hafızasında saklı kalan renklerin, ezgilerin ve duyguların yeniden hayat bulduğu bir kültür şölenidir. Tüm yöremiz adına minnetle selamlıyorum.
HÜSEYİN YILDIZ (KALEMŞAH )
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI HALK ŞAİRİ




2026
Hüseyin Yıldız'ın 'Yakalar Köyü yerleşim tarihi ve koca Mustafa Dede' adlı köşe yazısı... Devamı
2025
KOÇAŞ DERLER: YÖRÜK KIZI BAHAR DEMİRALAY’IN SESİYLE AKMUĞAR'DAN YAYILAN EZGİ Devamı
2025
Yine aynı kadro, yine aynı emek… Ve yine notalardan süzülen sözlerin sihriyle büyülenen bir gece… Devamı
2025
.Sahnelerin ve Yörük camiasının aran ismi Şehriban Tekce yeni klibi karanfil Ekeceğim adlı eserini çıkardı Devamı
2025
Baki Bey’in konagında Beyimizle Burdur'un dertlerini konuştuk Devamı
2025
Burdur’un tarihi taşlarında sanatın zarafetiyle yükselen bir çocuk gülüşü… Devamı
2025
Kemer İlkokulu’nun minik neferleri geçmişin izini süren, geleceğe köprü kuran birer kültür elçisiydiler. Devamı
2025
EMNİYET ASAYİŞ: 1 - YAKALAR KÖYÜ: 2 Devamı
2025
Kocapınar sussada Ama biz hâlâ onu içimizde duyuyoruz. Devamı
Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi Hüseyin Yıldız, Burdur’da okul ziyaretleri gerçekleştirerek çocuklara hikaye kitapları hediye etti. "Kültür yolunda bir neferiz" diyen Yıldız, okuma alışkanlığının aydınlık yarınlar için en büyük teminat olduğunu vurguladı.
Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen "Bakibey Konağı Sohbetleri", Halk Şairi Hüseyin Yıldız’ın katılımıyla şehrin kültürel hafızasını gün yüzüne çıkardı. Gecede Burdur köylerinin isim hikayeleri anlatılırken, yöresel ezgiler ve şiirler tarihi mekanda yankılandı.
Anadolu’nun sözlü mirasını radyo frekanslarına taşıyacak 'Sözlerle Burdur' programı, 2026 boyunca TRT Antalya Radyosu’nda her perşembe dinleyiciyle buluşacak. İşte detaylar...
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, siyasette giderek sertleşen dilin toplumu gerdiğini belirterek, basın mensuplarına yönelik saldırıların demokrasiye zarar verdiğini söyledi. Gazetecilere yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Geçgel, “Basına uzanan el, milletin haber alma hakkına uzanmıştır” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar’da bir kişinin ölümü, bir kişinin ise yaralanmasıyla sonuçlanan dolmuş durağındaki kanlı kavganın ardından polis ekipleri adeta nefes kesen bir operasyon düzenledi.. Dehşete düşüren kavganın sebebi ise herkesi şoke etti
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Çatallı köyü kavşağında iki aracın çarpışması sonucu feci bir kaza meydana geldi. Can pazarının yaşandığı kazada 2'si çocuk olmak üzere toplam 7 kişi yaralanırken, olay yerine çok sayıda acil servis ekibi sevk edildi.
Yorumlar (0)