
Herkesin bileceği, bilmesi gerektiği gibi, bizde-bizim inanç ve imanımıza göre beraat-i zimmet esastır! Yani, beşerî yasalara göre de şer’i yasalara göre de ‘suçu ispatlanana kadar herkes mâsumdur..!’ O nedenle, ben şahsen ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB), eski Millet İttifâkının veya 6’lı-7’li, daha doğrusu çoklu masanın, yeni CHP’nin ve yandaş partilerin veya partililerin ise (yarı resmî!) Cumhurbaşkanı Adayları olan Ekrem İmaoğlu da aynı suçlamalar nedeniyle göz altına alınan ve tutuklanan arkadaşları da ‘suçları sabitlenene kadar masumdur…’ diye düşünüyorum! Yani, ben ‘başta İmamoğlu olmak üzere İstanbul’da irtikap, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık gibi nedenlerden dolayı önce gözaltına alınan, sonra da tutuklanan kişilerin tamamı, mâsumiyet karînesi kuralınca ve suçları bağlantısız bağımsız yargı organları, alt üst mahkemeler, Yargıtay veya Danıştay tarafından onana kadar masumdur…’ diyorum. O nedenle ben konu hakkındaki değerlendirmemi, suçları kesinleşmeyen Ekrem İmamoğlu’nu da arkadaşlarını da suçlamadan bağımsız olarak yapmak ve sözü CHP’nin 6 Nisan tarihinde yapacağı olağanüstü Kurultayına getirmek istiyorum… Ayrıca yargılanan kişilerin tamamının kusursuz ya da suçsuz çıkmasını diliyorum…
Yukarıda da hatırlattığım gibi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun şu anda kesinleşmiş bir hapis cezası ve siyaset yapma yasağı yok… Ancak, bizde bir şeyin şüyuu vukuundan beter olması ayrı bir konu, ama Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) İmamoğlu’nun üniversite diplomasını iptal etmesi, dolayısıyla da Kendisinin Cumhurbaşkanı adaylığı yolunu kapatması gerçeği var! Hal böyle olunca CHP’nin geçtiğimiz pazar günü ve Türkiye genelinde yaptığı ön seçimin değil, (çünkü ön seçim hâkim nezaretinde olur!) temayül yoklamasıdır ve bu yoklamanın siyâsî bir sonucu olsa da resmî bir yönü ya da hukûkî bir yanı olmaz-olamaz!
Diyeceğim o ki; İmamoğlu’nun tutuklanması ve diplomasının iptal edilmesi Parti yönetiminin Cumhurbaşkanı adayı belirleme planlarını alt üst etti! Ama Özgür Özel’i rahatlattı! Çünkü, bir önceki Kurultay’a ‘şaibe karıştığı’ yolundaki iddialar Kurultay’ın iptal edilme ihtimalini, dolayısıyla da ve arada bir de olsa çam deviren Özgür Özel’in Genel Başkanlığını riske soktu!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhanede ve gündüz vaktiyle toplantı yaptıkları esnada, “Kahvenin her türlüsünü severim… Türk kahvesi, filtre kahve, hapsini severim. Hangisini içerseniz için ama bunu sakın Esprossolab’dan (Türkiye menşeli kahveden) içmeyin! Bunlar kampüsleri güyâ ele geçireceklermiş. Kampüs de Esprossolab’a da uğramayacağız, kahvesini içmeyeceğiz…” demiş!
Benim bir arkadaşım vardı ve bana, ‘kendime kızar seni döverim’ derdi! Özgür Özel de ‘Türk kahvesini severim, ama Türkiye menşelisini değil’ diyerek birilerine olan öfkesini Türk kahvesinden ve yüzde 100 yerli olan sahiplerinden çıkarmak isterken, oldukça büyük çam devirmiş! Çünkü Esprossolab’ın sahibi Beşiktaş’ın eski Eşbaşkanı ve Süt’iş’in şu anki sahibi imiş..!
Özel’in bu konuşması bana 28 Şubat Pismodern, pardon Postmodern Darbesini ve benzerlerini hatırlattı ve beni oldukça endişelendirdi! Çünkü o dönemde de ‘Yeşil Sermaye’ adı altında bir ucube üretildi ve kendileri gibi sermayeleri de yüzde yüz yerli ve millî olan kişi, kurum, kuruluş ve şirketler, hattâ üreticiler tek tek fişlenerek malları boykot edildi, dolayısıyla da batırılmaya-iflas edilmeye zorlandı; bazı gazete ve televizyonların akreditasyonları bile iptal edilerek kapanmaları sağlanmaya çalışıldı!
Özgür Özel’in bu boykot çağrısı da kendisinin millî ürünler yerine gayrimillî ürünlere tercih ettiği anlamına gelir… Ancak ve şükürler olsun ki, Türkiye 27 Mayıs’ların, 28 Şubat’ların, 15 Temmuzların ve benzer darbelerin veya darbe girişimlerinin Türkiye’si değil artık…
Hâsılı; Özgür Özel’in yabancı ya da ithal malı kahve sevgisini bir tarafa bırakıp sözü Partisinin 6 Nisan tarihinde gerçekleştirmeye karar verdiği Kurultayına getirmek istiyorum:
Herkesin bildiği gibi, CHP ‘Kurultaylar Partisi’ olarak anılır ki, son Kurultayın üzerinden daha aylar geçmişti ki, Parti 6 nisan tarihinde ‘olağanüstü’ bir Kurultay daha yapacak! Ve bu kurultay da CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olacak mı veya başka aday çıkacak mı, sanmıyorum. Ama Özgür Özel’in kesin aday olacağını ve yeniden CHP’nin Genel Başkanlığına getirileceğini, hem de 6 Nisan öncesine göre daha güçlü bir yapıyla, inançla ve kendisine olan özgüvenini artırmış olarak geleceğini sanıyorum. Amma velâkin, partililerini bir kahveye hem de ürünleri de kendileri de yüzde yüz yerli ve millî olan bir kahveye boykot yapmaya çağırması, insanın aklına, Özgür Özel’in Kurultaydan sonra daha özgürlükçü, daha demokrat ve daha kucaklayıcı bir tavır takınması gerekirken, ‘güç zehirlenmesi’ içine girerek 27 Mayıs’ı ve 28 Şubat’ı ve benzerlerini aratmayacak yasaklar getirme ihtimalini getiriyor!
Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; Mansur Yavaş, Ekrem hızlı giderken, gün battı, hava karardı erkenden! Ve kurtların dumanlı havayı sevdikleri gibi, Özgür Özel’de Partisinin olağanüstü kurultayını seveceğe ve bu kurultay da hem Genel Başkanlığını hem de liderliğini pekiştireceğe; dolayısıyla da İmamoğlu’nun ve Mansur Yavaş’ın yerine kendisini Cumhurbaşkanı Adayı olarak ilan edeceğe benziyor! Ancak, siyasette 24 saat bile uzun bir süredir!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.
PEK ÇOK İNSAN HAYATI BOYUNCA YABANÎ OTLARI
FARK EDERKEN, ÇİÇEKLERİN ÜSTÜNE BASARAK YÜRÜR!
Peter Burwash
HAYATTA BİR KEZ GİTTİĞİNDE GERİ DÖNMEYEN ÜÇ ŞEY
ZAMAN, SÖZCÜKLER VE FIRSATTIR..! Visdomsord
HAZIRLIKLA FIRSATIN BİR ARAYA GELMESİ, BİZİM ‘ŞANS’
DEDİĞİMİZ ŞEYİ DOĞURUR..! Anthony Robbins
FIRSAT İNSANIN KAPISINI İKİ KEZ ÇALMAZ..!
François Rene de Chateaubrland
2026
Taceddin Akbaş'ın “AFAD bir yandan, afetler diğer yandan uyarıyor!! Ancak kimse bu uyarıları dikkate almıyor!!!" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Dünya standartlar günü kutlu olsun tüm standartlar 'İslami olsun!'" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Mekke, E. Çölaşan’ın dediği gibi “heriflerin” değil, “şeriflerin” şehridir. Kâbe de müminlerin kıblesidir!" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Mekke'yi koruma şerefi '110 yıl sonra ve yeniden' bizim olacak" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Burdur Müftülüğü 'haftalarında' din görevlilerini unutmadı " adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Siyonistler ırkçı bile değil tam bir soykırımcılar!" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Kemal Bey ihtiyatlı davranıyor Özgür Bey ise hem panik yapıyor hem de kırıcı cümleler kuruyor " adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “'Sende mi "Brütüs..." oldun kardeş ülke Azerbeycan'ın yasakçı başbakanı Asedov!" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “'Camiler Haftası'nı unutmayalım içlerini ise hiç boş bırakmayalım" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “''Şiddete Hayır Günü'nde bile şiddetin daniskası yapılıyor!" adlı köşe yazısı. Devamı
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara’nın başkent ilan edilişinin 103’üncü yıl dönümünü düzenlediği resepsiyonla kutladı. Atatürk Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’nın başkent olmasının tarihî önemine dikkat çekerek, kentin geleceğe taşınmasının büyük bir sorumluluk olduğunu vurguladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın AK Parti’ye katılacağı yönündeki iddiaları yalanladı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın farklı siyasi partilere katılacağı yönündeki iddialara ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Daha önce defalarca yalanlanan iddiaların ısrarla gündeme getirildiği belirtilerek kamuoyunun bu açıklamalara itibar etmemesi istendi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer’i evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Yavaş, Seçer’in gözaltına alınma biçimini eleştirerek belediye başkanları hakkında yürütülen soruşturmalarda yasal prosedürlerin işletilmesi gerektiğini söyledi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerinin bütçelerine destek olmak amacıyla hizmete sunduğu Gençlik Sofraları, yeni eğitim-öğretim yılında da öğrencileri ağırlamaya hazırlanıyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2026 sezonunda yağlı güreşte önemli başarılara imza atan ASKİ Spor’un güreşçileriyle bir araya geldi. 57 yıl aradan sonra İstanbul’da yeniden düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan Orhan Okulu’nun da aralarında bulunduğu sporcular, elde ettikleri derecelerle ilgili Yavaş’a bilgi verdi.
Yorumlar (0)