Taceddin Akbaş

Altı yaşındaki çocuğu evlendiren Mel'un! Onun üzerinden İslam'a vuran şeytandır

Taceddin Akbaş'ın 'Altı yaşındaki çocuğu evlendiren Mel'un! Onun üzerinden İslam'a vuran şeytandır' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

 

Hemen herkesin bildiği ve bilhassa kalbinde hardal tanesi kadar imânı olan her Müslüman’ın kahrolarak..; insanlıktan zerre kadar nasip almış olan herkesin hiddetlenerek, öfkelenerek-kızarak.. öğrendiği gibi; Türkiye birkaç gündür (doğru ise tabii) Hiranur Vakfı’nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel adlı bir sapığın, öz bez öz kızını daha 6 yaşında iken (câhillerin ya da imam düşmanlarının tâbirleriyle) imam nikâhıyla evlendirdiği ve o yavrunun da cinsel saldırıya maruz kaldığı şeklindeki bir sapkınlığı, sapıklığı ve çirkinliği konuşuyor… O nedenle ben de ‘bu çirkin mi çirkin olayın içinde, sağında solunda, kıyısında köşesinde ‘ve tabii ki bilerek isteyerek’ yer alan, artı bu çirkininde çirkini olayın İslâmî ve dînî yanı, yönü olmadığı gibi, insânî de olmayan, olsa olsa hayvânî olan olayın müsebbiplerini bâriz ve en sert bir şekilde tel’in etmeyen, kınamayan, eleştirmeyen kişi veya kurum, ‘herkim ve ne olursa olsun’ MEL’UN’dur nokta! Bu çirkin, aşağılık, kansız, dinsiz îmansız olayı bahane ederek İslâmiyet’e, Hak mezheplere, tarîkatlara, masum cemaatlere ve sırf Allah (c.c) rızası için kurulan, dolayısıyla da din, diyanet ve devlet millet yararına işler yapan vakıf ve derneklere vuran kişiler ise ya ŞEYTAN’dır, ya da ŞEYTAN’ın ASKERİDİR, buna da nokta!

Kısacası ve açıkçası; bu çirkin olayı amasız, mamasız, ancaksız, fakatsız ve lâkinsiz, kısaca kayıtsız şartsız tel’in etmeyen, kınamayan, hattâ lânetlemeyen bir tane bile ‘gerçek’ Müslüman yoktur! Tek tük varsa bile o kişi de ‘en az’ o kızcağızın babası ve güyâ veya olmayan, hiçbir şekilde olmaması gereken kocası kadar hastadır, sapıktır-sapkındır! Dolayısıyla da yasal ve hak ettiği maddî mânevî cezaya çarptırılmalıdır..!

BENZER OLAYLAR KİLİSELER DE VEYA HIRİSTİYAN

VAKIFLARINDA DA’ YAŞANIYOR; ANCAK MÂLÛM

ÇEVRELER, ORALARIN ÜSTÜNÜ KAPATIYORLAR!!

ÇÜNKÜ MAKSAT ÜZÜM YEMEK DEĞİL, HİRANUR

VAKFI BAHANE EDİLEREK İSLÂMİYETİ.. DÖVMEK!

Değil gelmiş geçmiş hiçbir semâvî din de, ateist toplumlarda, putperest insan veya toplumlarda, balta girmemiş ormanlarda yaşayan ve ilkel kavimlerde bile benzer olay yaşanmamıştır herhalde! O nedenle bu çirkin olaya hiçbir mâzeret bulunamaz veya uydurulamaz… Hattâ minâre hırsızları bile çaldıkları minâreye belki kılıf uydurabilir veya bulabilirler! Ancak, bu çirkin olayın içinde, sağında solunda, kıyısında köşesinde yer alan kişiler hiçbir mâzeretin arkasına sığınamazlar… Sığınmaya çalışsalar bile bunu kimseye inandıramazlar! Çünkü bu mızrak çuvala sığmaz!

Havraları çok bilmiyorum ama Dünya genelinde bulunan kiliselerde de benzer, hattâ bazen daha da beter olaylar yaşanıyor! Ama bu çirkinlikler yüzünden ne kiliseler, ne kilise papazları, ne kilise liderleri veya görevlileri, ne râhipler veya râhibeler ne de benzer Hıristiyan din insanları üzerinden ne Hıristiyanlık dinine saldırılıyorlar, ne de Hıristiyanlara yükleniliyor! Ancak İslâm Dîninden göründükleri halde İslâm’ın ‘İ’si ile alâkası olmayan ve İslâm’ın, bırakın cevaz veya ruhsat vermeyi, külliyen yasakladığı ve tüm müsebbiplerini lânetlediği bir fiilin faillerini kınamak veya eleştirmek yerine, koca bir vakfın, cemaatin veya câmianın tamamını yerin dibine geçirmek ne Müslümanlığa sığar, ne de Hıristiyanlığa veya herhangi bir mantığa uyar! Amma velâkin, asıl maksatları üzüm yemek değil bahçivan dövmek olan, yani 6 yaşında evlendirilen bir kız çocuğunu savunuyormuş gibi görünerek İslâm Dînini ve dindarların küllerini göğe savuruyorlar veya savurmak istiyorlar maalesef! Ancak, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in de, ikmal eddin olan İslâm Dîni’nin ve Hatem’ûl Enbiya olan Peygamberinin de ‘Cenab-ı Allah tarafından’ korunduğunu ve mahşer gününe kadar da korunacağını ya akledemiyorlar ya da unutuyorlar!

6 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUĞUN EVLENDİRİLMESİ

BAHÂNE; DİNE-DİYÂNETE VURMAK ŞAHÂNE!

Kısacası ve açıkçası; bırakın koca bir ülkeyi, küçük bir köyde, hattâ mahallede, hâttâ hâttâ bir sokakta bile yanlış yapan kişiler çıkabilir, çıkıyor ve çıkacaktır da! Ve herhangi bir vakfın, derneğin, kısaca bir sivil toplum kuruluşunun (STK) içinde yanlış yapan kişiler çıkabileceği ve çıktığı da gibi, Hiranur Vafkı’nın kurucularından biri de (doğru ise tabii, çünkü biz ülkemizde buna benzer yalan yanlış ve kasıtlı haberlere, hattâ maksatlı kurgulara veya oyunlara şahit olduk…) gayri İslâmî, hattâ gayri insânî, hattâ hattâ hayvânî bir iş yapmış! Ancak her kim ve ne olursa olsun hiçbir yanlışlığın, hele

hele böyle bir insafsızlığın, îzansılzlığın, mantıksızlığın, kansızlığın, bir kesimin tamamına şâmil edilemeyeceği, yaftalanamayacağı veya mâledilemeyeceği gibi, genelde İslâm Dînine, özelde de hiçbir Hakk dîne ve din ehline ‘yanlış yapan kişiler üzerinden’ saldırılmaz-saldırılmamalı… Dolayısıyla da hiçbir din, din diyânet ve İslâmiyet mensubu töhmet altında bırakılmamalı!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

ÇABUCAK KOCA BİR ATEŞ YAKMAK İSTEYEN KİŞİLER

CILIZ SAMANLARI TUTUŞTURMAKLA İŞE BAŞLARLAR

William Shakespeare

BÜTÜN TOPTANCI HÜKÜMLER ÇÜRÜK ve TEHLİKELİDİR

Michel de Montaigne

BÜTÜN GENELLEMELER TEHLİKELİDİR. BU DA ÖYLE..!

Alexsandre Dumaz

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

19
NİSAN

2024

Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

18
NİSAN

2024

Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor' adlı köşe yazısı Devamı

17
NİSAN

2024

Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?' adlı köşe yazısı Devamı

16
NİSAN

2024

Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!

Taceddin Akbaş'ın 'Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2024

Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!

Taceddin Akbaş'ın 'Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

 Tur rehberi Polina Andriienko:  “Ülkemizde kimse Türkiye’nin manevi güzelliklerini bilmiyor” - Haberler
Yaşam

Tur rehberi Polina Andriienko: “Ülkemizde kimse Türkiye’nin manevi güzelliklerini bilmiyor” - Haberler

İlk kez 2018 yılında Türkiye'ye gelen ve 2019 yılında Diyarbakır’a düzenlediği turda İslam dininden etkilenerek araştırmaya başlayan tur rehberi Polina Andriienko, Diyarbakır'da düzenlenen ihtida töreni ile Elif ismini alarak Müslüman oldu.

Meksika’dan Aksaray’a geldi, Müslüman oldu
Yaşam

Meksika’dan Aksaray’a geldi, Müslüman oldu

Ziyaret için geldiği Türkiye’de Aksaraylı gençle tanışarak evlenme kararı alan 26 yaşındaki Meksikalı Zuleima İzamar, Aksaray’da Müslüman oldu.

Almanya'dan Gelen Miya, Eynesil Müftülüğüyle İslam'ı Seçti
Yaşam

Almanya'dan Gelen Miya, Eynesil Müftülüğüyle İslam'ı Seçti

Almanya’dan gelen Miya Giresun’un Eynesil İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman oldu.

Meksikalı Bartolo Bursa'da  Müslüman oldu
Yaşam

Meksikalı Bartolo Bursa'da Müslüman oldu

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yaşayan Meksika vatandaşı Edith Marin Bartolo, İslamiyeti seçti

Çorum'da Filistin İçin Unutulmaz Bir Gece: Aykut Kuşkaya Sahne Aldı
Yaşam

Çorum'da Filistin İçin Unutulmaz Bir Gece: Aykut Kuşkaya Sahne Aldı

Çorum Belediyesi’nin düzenlediği, Filistin Destek Gecesi’nin ikincisi gerçekleştirildi. Sanatçı Aykut Kuşkaya’nın sahne aldığı programa ilgi hayli yoğun oldu.

Müslüman olan Talilotu Meryem adını aldı
Yaşam

Müslüman olan Talilotu Meryem adını aldı

Avustralya’nın Sidney kentinde bulunan Auburn Gelibolu Camii’ne gelen bölgedeki bir Katolik papazın kızı Talilotu Faingata Müslüman oldu. Sidney şehrinde görevli Aydınlı imam Abdülhalim Erkoç, Müslüman olan Talilotu’ya Meryem adını verdi.