Kış aylarının vazgeçilmezi olan Bucak salebinin değeri günden güne artıyor. Doğada çok zor bulunan salebin toplanması ve yapımı emek gücüne dayalı olduğu için kilogramı 3 bin TL’yi buluyor.
Kahve ve çay kadar geleneksel olan ve kış aylarında en sık tüketilen içeceklerden birisi olan salep, Burdur’un Bucak ilçesinden tüm Türkiye'ye servis ediliyor. Soğuk havalarda ellerden düşmeyen salep aslında salepgiller familyasından gelen otsu bir bitki çeşidi. Mor veya kırmızı renkteki çiçek kısımları salkım salkım, gövde kısmı da silindirik ve dik şekilde. Asıl salep olarak bardaklarla buluşan faydalı toz, salebin yumrularından elde ediliyor. Türkiye'nin Ege, Marmara, Batı Karadeniz bölgelerinde yetişme alanları bulunan salep, özellikle Burdur'un Bucak ilçesinde çok fazla yetişiyor. Bucak salebi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak 2021 yılında tescillendi.
Haberin tamamı için tıklayın
Kış aylarının vazgeçilmesi, her derde deva meşhur Bucak salebi, doğada çok zor bulunuyor, kilosu 3 bin liradan satılıyor.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, beraberindeki heyet ile birlikte Ankara'da bir takım ziyaretlerde bulundu.
Bucak Belediyesi, Antalya'da düzenlenen organizasyonda Bucak Salebi tescil belgesini aldı, Tosmankara helvası, Çanak Ekmeği ve Bucak Tarhanası için görüştü
Çin'den dünyaya yayılan Corona Virüsü Türkiye'de de görüldü. Osmanlı'dan günümüze gelen içecek salep sağlık açısından çok önemli bir şifa deposu. Salebin bağışıklık sistemine iyi geldiği bilinmektedir.
BAŞKAN MEÇİKOĞLU, MECLİS ÜYELERİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİNDE TOBB BAŞKANI M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ.
Salebin merkezi olan Bucak'ta, Toros Dağlarının yüksek kesimlerinden özenle toplanan yabani orkide bitkisinin yumrularından elde edilen salep için Çoğrafi İşaret (mahreç) başvurusunda bulunuldu.